Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A beszámolók ülése volt a mostani

Május 17-én tartotta soron következő ülését a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés.

Az ülés megbízólevél átadással és eskütétellel kezdődött, ugyanis Vértesi István (Jobbik) lemondott tisztségéről, helyét Gurbán László vette át.

A testület ezután elfogadta a Hajdú-Bihar Megyei Területrendezési terv módosításának aktuális helyzetéről szóló tájékoztatót, és az „Alföld kerékpáros stratégia 2017” tervezetének megyére vonatkozóan kidolgozott, aktualizált térképi mellékletét. A stratégia munkálatai jelenleg is zajlanak; célja, hogy támogassa a megye turisztikai fejlesztését, valamint megalapozza a jövőbeni kerékpározási fejlesztési célú beruházásokat. 

A területrendezési tervet Gonda-Magyar Andrea megyei főépítész, és Ongjerth Richárd terület- és településrendezési vezető ismertette. 


A közgyűlés elfogadta továbbá a megyei önkormányzat 2018. évi zárszámadásáról szóló rendeletét, valamint a 2019. évi költségvetési rendeletének módosítását, tekintettel arra, hogy immár harminc pályázatot kezel a hivatal, így az idei főösszeg már megközelíti az 1,1 milliárd forintot. 

Jóváhagyták a képviselők a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., valamint az INNOVA Nonprofit Kft. 2018. évi számviteli beszámolóját, és helybenhagyták a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2018. évi működéséről, vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről szóló beszámolót is. 

Korbeák György, a HBMFÜ Nonprofit Kft. ügyvezetője

Vámosi Gábor, az INNOVA Nonprofit Kft. ügyvezetője

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: