Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A Megyeházán járt Őexc. Juraj Chmiel

A Cseh Köztársaság budapesti nagykövete a gazdaságfejlesztés lehetőségeiről tárgyalt Pajna Zoltánnal, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökével.

A május 22-i megbeszélésen szó esett a cseh államfő közelmúltban történt magyarországi látogatásáról is, mely új lehetőségeket nyit a két ország vállalkozói számára. Különösen fontos ez a PURE COSMOS projekt kapcsán is, mely által az Ústí Régióval tart fenn szoros kapcsolatot a megyei önkormányzat. A projekt fő célja ugyanis a kis-  és középvállalkozások növekedésének, fejlődésének támogatása az adminisztratív terhek és a közigazgatási bürokrácia csökkentésén, az elektronikus ügyintézés erősítésén, az információtechnológiai készségek-képességek javításán keresztül.

A nagykövet 23-án a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Cseh-Magyar Üzleti Fórumon vesz részt. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: