Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdúbagosi fejlesztések a jövő generációjáért

Megszépült óvodát, mini bölcsődét, játszóházat és bowling pályát adtak át a településen.

A beruházások hivatalos átadóját május 10-én tartották, ahol Szabó Lukács Imre polgármester elmondta: az óvoda felújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyertek 65 és fél millió forintot, ezt az önkormányzat még 9 millióval kiegészítette, így a korszerűsítés összesen mintegy 74 millió forintból valósult meg. A fejlesztés során az épületben mini bölcsődét alakítottak ki, kicserélték a tetőszerkezetet, akadálymentesítettek, hőszigetelték az épületet, valamint egy udvari játszóteret is kialakítottak a 3 éven aluli gyermekek számára. A játszóház és a bowling pálya kialakítására pedig saját, önkormányzati forrás használt fel a település. 


Az ünnepségen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke is részt vett, aki elismerő szavakkal illette szülőfaluját. Úgy fogalmazott: boldogság látni, hogy folyamatosan fejlődik Hajdúbagos. 

Vitányi István országgyűlési képviselő a források megfelelő felhasználását emelte ki, és gratulált a saját erőből megvalósult fejlesztésekhez is. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig úgy fogalmazott: az óvodások színvonalas ünnepi műsorából tisztán látszik, hogy összetartó, gondoskodó, értékes közösség él a faluban. Hangsúlyozta: külön öröm efféle átadó ünnepségeken részt venni, hiszen nem mindegy, milyen behatásokat, élményeket kapnak a kisgyermekek. Nem tudhatjuk ugyanis, mi lesz néhány évtized múlva, és nekik minden körülményhez alkalmazkodniuk kell majd. Pajna Zoltán hozzátette: a következő időszakban 3,3 milliárd forint értékben lehet majd a megyében hasonló fejlesztésekre pályázni. 

A rendezvényen végén felavatták a kommunizmus hajdúbagosi áldozatainak emlékkövét is. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: