Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Javában zajlanak a sportágválasztók megyeszerte

A rendezvénysorozatot már harmadjára szervezte meg a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A cél: lehetőséget biztosítani a látogatóknak abban, hogy minél többféle sportban tesztelhessék képességüket.

Erre a megyei önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programon nyert forrást. Ennek köszönhetően Hajdú-Bihar megyében kiemelt szerep jut olyan rendezvények megszervezésére, amelyek a lakosság egészségtudatos életmódjának elősegítését szolgálják, illetve olyan programokat biztosítanak, amelyeken való részvételre a pályázó konzorciumokat alkotó települések lakosságának csak limitált, vagy egyáltalán nincs lehetősége a lakóhelyén. Ezek alapján a programok két területet ölelnek fel: az egészséges életvitelt népszerűsítő előadásokat, szűrőprogramokat, valamint a szabadidős és verseny-sporttevékenységek népszerűsítését.

A III. Megyei Sportágválasztó Nap első állomása Téglás volt. A településen május 1-jén kínáltak érdekes programokat kicsik és nagyok számára egyaránt. Már jól ismert sportokat teljesen új szemszögből mutattak be az érdeklődőknek. Ezek között szerepelt a labdarúgás, az íjászat, a tollaslabda, a falmászás, a kosárlabda, valamint az aerobik. Ez utóbbival egy órás edzés keretén belül ismerkedhettek meg a sportolni vágyók, Katus Attila világ- és Európa bajnok vezetésével.  

A következő állomás Nagyhegyes volt, május 18-án. A Hegyesfeszt kísérőrendezvényeként valósult meg a III. Sportágválasztó nap, melyet Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke nyitott meg. A rendezvényen több mint 300 gyermek vett részt. A bemutatott sportágak között szerepelt a labdarúgás, az íjászat, a tollaslabda, a kosárlabda, a falmászás, valamint az óriás (élő) csocsó. A rendezvényre Kerekes Zsombor, egykori DVSC gólkirály, valamit Luis Ramos és Máté Péter, jelenlegi DEAC játékosok is kilátogattak. 

A nyári szünetig még két sportágválasztó lesz: május 24-én Körösszegapátiban, május 31-én pedig Nyírmártonfalván. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: