Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Letették a börtönkórház alapkövét Berettyóújfaluban

A beruházás 9,2 milliárd forintból valósul meg a Gróf Tisza István Kórház melletti területen; az alapkőletételi ünnepséget május 22-én tartották.

Az eseményen Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a biztonságot nevezte a legfontosabb közösségi értéknek, Schmehl János, a BV Országos Parancsnokságának biztonsági és fogvatartási helyettese pedig azt hangsúlyozta: a munkálatokban olyan fogvatartottak is részt vesznek majd, akik szakképesítésüket hazai börtönökben szerezték meg, így a leendő intézmény már a felépülésével is reintegrációs célokat szolgál. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója a jövőbeni működésről beszélt. Elmondta, hogy a büntetés-végrehajtás új, 200 ágyas egészségügyi központja a kórházzal együttműködve gyógyítja majd a fogvatartottakat, így jelentős eszközfejlesztés várható. Az új intézmény várhatóan a jövő év végén kezdi meg működését. 

Az ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Bulcsu László alelnök képviselte.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: