Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Továbbra is a munkahelyteremtés a fő cél

Ezt mondta Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke a május 23-án, Debrecenben rendezett Cseh-Magyar Üzleti Fórumon.

Előadásában a megye jövőbeni fejlesztési lehetőségeit taglalta. Hangsúlyozta: az új beruházások megvalósulásához elengedhetetlen az alapfeltételek (biztonság, megfelelő infrastruktúra, szakképzés, üzleti környezet, pályázati lehetőségek stb.) megteremtése. Tasi Sándor kiemelte egyebek mellett a kertészeti ágazat fejlesztésének fontosságát, ez ugyanis az egyik legmunkaigényesebb terület (a megyében kb. 18 ezer embernek ad munkát). Emellett pedig a hazai állattenyésztésben is kiaknázatlan lehetőségek rejlenek, különösen megyénk tekintetében. Továbbá fontosnak tartotta megemlíteni napjaink legnagyobb kihívásával, a klímaváltozással kapcsolatos feladatokat is. Hajdú-Biharban található az Alföld legnagyobb összefüggő erdeje, a Guti erdő, melynek kulcsfontosságú szerepe van az oxigéntermelés szempontjából.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott konferencián Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke és Dávidházy Marianna, a Cseh-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke együttműködési megállapodást írt alá. Juraj Chmiel, a Cseh Köztársaság budapesti nagykövete szerint az ehhez hasonló mikroszintű találkozók adnak lehetőséget a feleknek egymás jobb megismerésére és esetleges konkrét üzleti megállapodások megkötésére.

(Fotók: HBKIK)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: