Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fontos beruházás alapkövét tették le Létavértesen

Az önkormányzat hamarosan geotermikus energiát használ majd tíz közintézménye fűtésére; ettől évente 40 millió forintos megtakarítást várnak.

A településen hamarosan két kutat fúrnak majd a szakemberek, és 1200 méteres mélységből 80 celsius fokos meleg vizet hoznak fel. Ehhez több mint 2 és fél kilométer hosszú csővezetékre lesz szükség. A munkával várhatóan fél alatt végeznek. 

Az átadón Menyhárt Károly polgármester bemutatta a beruházást és annak előzményeit. Elmondta, hogy hasonló tervek születtek már 1955-ben is, de az álom mostanra tudott megvalósulni. 


Tasó László országgyűlési képviselő is részt vett az ünnepségen, aki úgy fogalmazott: az itt fellelhető termálvíz hatalmas lehetőséget rejt magában. Hiszen a csökkenő rezsiköltség esélyt adhat akár a bérek emelésére is, ami elengedhetetlen egy közösség jólétéhez. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is a megtakarítás fontosságát emelte ki, hiszen a megmaradt tartalék a lakosság javát szolgálja. Továbbá felhívta a figyelmet a hamarosan megvalósuló iparipark-fejlesztésre is, melynek egyrészt munkahelyteremtő hatása van, másrészt növeli a helyi iparűzési adó bevételt. 


A 615 millió forintos beruházás alapkövét szeptember 30-án, az Arany János Általános Iskola udvarán helyezték el, a helyi újság aktuális számát és néhány pénzérmét tartalmazó időkapszulával együtt. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: