Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdúnánáson jó élni

A város folyamatosan virágzik, szeptember 25-én újabb fejlesztéseket adtak át.

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert források által megoldódott a csapadékvíz városból történő elvezetése, valamint a helyi termelők számára egy zöldség-gyümölcs hűtő-tároló kialakítása. 

Az ünnepélyes átadón Szólláth Tibor polgármester részletesen is ismertette a projekteket. Elmondta, hogy a két beruházásra összesen 160 millió forint támogatást kapott az önkormányzat. 


Az eseményen jelen volt Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkár is, aki köszöntőjében üdvözölte a biotáplálkozás irányába történő első lépéseket a közétkeztetésben. Hangsúlyozta: a város ezen kezdeményezése országos szinten példaértékű. Kiemelte Hajdúnánás közfoglalkoztatás területén elért eredményeit és úgy fogalmazott: a város megfelelően kihasználja helyi adottságait, mely által értékteremtő tevékenységet végez. A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy a Belügyminisztérium Magyarország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében útjára indított egy fejlesztési programot, melyben 445 települést jelöltek ki. Ebben az évben 50 település érintett, melyből 5 hajdú-bihari. 


Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke pedig a munkanélküliségi ráta csökkenését emelte ki köszöntőjében. Mint mondta: a mutató az elmúlt öt évben 12,4 %-ról 4,6 %-ra esett, úgyhogy azt mondhatjuk, megélénkült a megye gazdasága. Szerinte azzal, hogy a nánásiak elindították a „Nánási portékát” elindítottak egy trendet, melyhez nemcsak megyeszerte, hanem országszerte többen csatlakoztak. 


Tiba István országgyűlési képviselő is részt vett az ünnepségen, aki szerint a Hajdúnánás teljesen logikus és egymásra épülő koncepció szerinti fejlődése a településvezetőnek és a képviselőtestületnek köszönhető. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: