Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Utoljára ült össze ebben a felállásban a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés

A cikluszáró ülést szeptember 27-én tartották a Megyeházán.

A testület egyhangúlag fogadta el 

  • a megyei területrendezési terv módosításának aktuális helyzetéről, 
  • a közgyűlés elnökének és alelnökeinek 2019. évi munkájáról, 
  • a közgyűlési bizottságok döntés-előkészítő, javaslattevő tevékenységéről, 
  • a Megyei Értéktár Bizottság 2014-2019. közötti ciklusban végzett feladatáról, 
  • a megyei önkormányzat Integrált Területi Programjának végrehajtásáról, 
  • és a megyei önkormányzat idei költségvetési rendeletének módosításáról szóló tájékoztatót. 

A tanácskozás közben a képviselők sorra köszönték meg a testület munkáját. Demeter Pál (Jobbik), Bernáth László (FIDESZ), Ménes Andrea (FIDESZ), Mohácsi László (Jobbik), Bódi Judit (MSZP) és Tóth József (DK) egyaránt konfliktusoktól mentes időszakként emlegették az elmúlt 5 évet, amire eddig nem volt még példa. Ez szerintük annak köszönhető, hogy a közérdeket, a közjót előtérbe helyezve dolgoztak együtt a képviselők. 


Pajna Zoltán elnök is megköszönte a testület példaértékű munkáját, melynek eredményeként Hajdú-Bihar megye a településfejlesztés egyik nyertesének tudhatja magát. A Terület-és Településfejlesztési Programban a teljes hazai keretből mintegy 50 milliárd forintot használhatnak fel a megye települései. Az elmúlt években egyebek mellett utak, épületek, közintézmények, városközpontok és ipari parkok is megújultak.

A közgyűlés vezetői hálájukat egy-egy ajándékkal is kifejezték: egy 2014-2019 közötti időszakot jelképező tablót, egy, az elmúlt öt évet felölelő cikluszáró könyvet és egy kerámia címert is átnyújtottak a testület tagjainak. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: