Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Egy pályázat, két épület

Az iskola és a polgármesteri hivatal is korszerűbb lett Szerepen.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében felújított épületek átadó ünnepségét október 4-én tartották. 


Tóthné Verő Tünde polgármester részletesen ismertette az épületeken végrehajtott munkálatokat és háláját fejezte ki, amiért zökkenőmentesen folyhatott az oktatás és az ügyintézés is a beruházás ideje alatt. 


Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár a korszerűsítésből fakadó megtakarítás fontosságát emelte ki köszöntőjében, a fennmaradó összeget ugyanis az iskola más – akár a gyerekek fejlesztését segítő – tevékenységekre is fordíthatja.  


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke a felújított polgármesteri hivatal előtt úgy fogalmazott: amellett, hogy a gyerekek kényelmes, nyugodt légkörben tanulnak az is fontos, hogy a szülők mindennapos ügyintézéseit is megkönnyítsük, és a dolgozóknak sem mindegy, milyen körülmények között végzik a munkájukat. 


A két épület összesen mintegy 114 millió forintból újult meg. A munkálatok tartalmazták: 

  • a külső szigetelést, a nyílászárók cseréjét,
  • a napelemes rendszer kiépítését,
  • a fűtési rendszer korszerűsítését,
  • a kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítését.

A polgármesteri hivatal a fejlesztéssel a DD (korszerűt megközelítő), az általános iskola pedig a CC (korszerű) besorolásba került.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: