Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Közös pályázat erősíti Debrecen és Nagyvárad kulturális együttműködését

A határon átnyúló európai uniós programnak (RO-HU 445) köszönhetően lehetőség nyílik egyebek mellett az amatőr színházak feltérképezésre, színészek képzésére vagy előadáscserékre.

A program nyitókonferenciáját október 1-jén tartották a nagyváradi Szigligeti Színházban, ahol elhangzott: a nemrég megújult teátrumban most a színpadtechnikát alakítják át. Lesz forgószínpad és korszerűbb fény- és hangtechnika is, így nagyobb produkciókat, akár a debreceni Csokonai Színház előadásait is tudják majd fogadni. 


Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója az eseményen elmondta: elsődleges cél, hogy az előadóművészetek terén közös értéket teremtsünk, melyek segítségével növelni tudjuk a határ menti régió attraktivitását.

Papp László, Debrecen polgármestere a közös jövőkép kialakítását és az összefogást hangsúlyozta, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke szerint pedig a kulturális együttműködés olyan bázist teremthet, aminek köszönhetően remélhetőleg a térség gazdasági erői is összefognak a fejlődés érdekében.

(fotók: Vígh László Miklós)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: