Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megszépült tájház várja a Konyárra látogatókat

A felújított, de jellegében korhű épület múltjáról egy „1808” feliratú mestergerenda is árulkodik.

A tájház a Kubinyi Ágoston Program keretében szépült meg, így továbbra is méltó módon szolgálhatja a település szellemi örökségének megismerését.

Október 3-án, a beruházás ünnepélyes átadóján Bihari-Horváth László muzeológus röviden ismertette a tájház történetét, Vig Szilárd polgármester pedig a renoválás munkálatait részletezte. Elmondta egyebek mellett, hogy a hagyományos faablakok is megújultak egy helyi fafaragó jóvoltából, és nemrég a nádtető helyreállítása is megtörtént.  

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is részt vett az eseményen, aki háláját fejezte ki az ingatlant felajánló Varga család felé, hiszen ez a ház a nagyszüleink világába visz vissza minket. Hozzátette: a fiatalság számára egy fontos üzenet, hogy járjunk nyitott szemmel, hiszen az értékek előttünk vannak, ahogy ez a tájház is mint élő történelem. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: