Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Óvodaszentelés volt Hajdúdorogon

A Szent Bazil görögkatolikus óvodát kívül-belül felújították – erre 250 millió forint európai uniós és hazai forrás állt rendelkezésre.

Október 9-én, az átadó ünnepségen Vitályos Eszter, az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára is részt vett, aki úgy fogalmazott: tanúi lehetünk annak, amikor az egyház, az állam és a helyi közösség hosszú távú elképzelései találkoznak. Mint mondta: fontos feladat az új nemzedék szeretetteljes nevelése, az, hogy a gyerekek egészséges, vallásos emberekké, jó magyarokká váljanak.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke pedig elmondta, hogy az elmúlt öt évben megyeszerte 4,3 milliárd forintot fordítottak óvodák felújítására, az összegből 33 intézmény újult meg, azonban a kormány további 4 milliárd forintos keretet biztosított a megyének, melyből a bölcsődei helyeket is bővítik.

A megújult épületet Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte fel, aki úgy fogalmazott: hiszünk az emberekben, hiszünk a gyerekekben, akik hitünket, erőnket továbbviszik.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: