Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb fejlesztés valósult meg Hajdúböszörményben

A Szociális Szolgáltatási Központban ezentúl a mai kornak megfelelő komfort és új szolgáltatás fogadja az ügyfeleket.

Az átadó ünnepség október 1-jén volt, ahol Kiss Attila polgármester bemutatta a beruházást. Mint mondta, megtörtént az épület energetikai korszerűsítése, nyílászárókat cseréltek, valamint napkollektorokat is felszereltek, az új szolgáltatások között pedig már a pszichiátriai betegek nappali ellátása is szerepel. A polgármester hozzátette, hogy a korszerűsített épület egykoron iskola volt, más helyigényekkel, emiatt a belső tereket is át kellett alakítani. A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program két pályázata által valósulhatott meg, összesen 145 millió forintból, amihez az önkormányzat még 25 millió forintos önrésszel is hozzájárult. Több mint 60-an dolgoznak itt, akik ezentúl komfortosabb körülmények között végezhetik embert próbáló, nélkülözhetetlen feladatukat.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke az elmúlt időszakban végrehajtott feladatok, valamint a Hajdúböszörménnyel ápolt szoros kapcsolat fontosságát emelte ki. Ez nagyrészt Kiss Attila megyei közgyűlésben betöltött szerepének is köszönhető, hiszen az elmúlt öt évben ezen a területen is aktívan végezte munkáját. Hozzátette továbbá: a megye fejlesztésére szánt 49,6 milliárd forintból 3,2 milliárd forintnyi fejlesztési lehetőség jutott a legnagyobb hajdúvárosnak. 


Az eseményen Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára is jelen volt, aki a létesítményben dolgozók munkáját dicsőítette. Mint mondta: a szociális alapszolgáltatásra kiemelten szükség van, hiszen ez segít abban, hogy a családból ne kelljen senkit kiszakítani. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: