Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Átadták a megújult színpadot Nagyváradon

A román-magyar kulturális fejlesztési projekt (ROHU-445) része a korszerűsítés, melynek köszönhetően a Nagyváradi Állami Színházban méltó körülmények között játszhat a magyar és a román társulat.

A december 16-i átadón elhangzott: a 120 éves épület már lehetővé teszi a modern technikákat használó vendégelőadások fogadását, és műszakilag az eddiginél magasabb színvonalú, még látványosabb produkciók létrehozását. Az ünnepségen Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a nagyváradi korszerűsítést a debreceni Latinovits Színház befejezése követi, a munkálatok jövőre kezdődnek. 


Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Bulcsu László alelnök képviselte, aki a határon átnyúló kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta, amelyben komoly pénzügyi alapot jelentenek az Interreg forrásból származó határmenti pályázatok. Mint mondta: napjainkban kérdőjelek vannak az említett pályázatok jövőjével kapcsolatban. Kérte a döntéshozókat, hogy a keretek csökkentése helyett vegyék fontolóra azok emelését, továbbá biztosítsanak szabadabb pályázati lehetőségeket a kedvezményezetteknek. A következő időszak ugyanis a regionális együttműködések időszaka lesz. 



A nagyváradi színpad korszerűsítése egymillió euróból, részben uniós forrásból valósult meg. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: