Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A magyar gazdaságstratégia fő iránya a high-tech háttér kialakítása

Ezt Palkovics László mondta a Debreceni Egyetem január 16-án tartott gazdasági évindító partnertalálkozóján.

Az innovációs és technológiai miniszter a kormány legfőbb gazdasági elképzeléseit összegezve úgy fogalmazott: a gazdaság legyen magyar, zöld és high-tech. Hangsúlyozta továbbá a magyar vállalkozások szerepének erősítését és azt, hogy 2010 óta jelentősen csökkent a kkv-k adóterhelése. A tárcavezető hozzátette továbbá, hogy míg a korábbi években a német vállalatok beruházásai, addig tavaly már az ázsiai cégek befektetései domináltak Magyarországon.

Papp László polgármester pedig azt mondta: Debrecen az elmúlt években a városstratégiáját összekötötte a gazdaság fejlődésével. Úgy fogalmazott: a kormány, az egyetem és a város is azon dolgozik, hogy az Észak-alföldi Régió Magyarország és az Európai unió egyik legperspektivikusabb régiója legyen.

Bács Zoltán, az egyetem kancellárja az elmúlt év eredményeit és a jövőbeli terveket ismertette. Ez utóbbiak között szerepel többek között a műszaki képzések erősítése, és az infrastruktúra további fejlesztése. Közölte továbbá, hogy az intézményben 116 országból már mintegy 6300 külföldi hallgató tanul.

Szilvássy Zoltán rektor az egyetem Honvédséggel ápolt, egyre szorosabb kapcsolatáról is beszélt, hiszen – mint mondta – számos olyan egyetemi kutatási eredmény van, amivel a hadsereg segítségére tudnak lenni.

A gazdasági évindító partnertalálkozón az Észak-alföldi Régió mindhárom kereskedelmi és iparkamarája csatlakozott a Debreceni Egyetemen novemberben megalakult területi innovációs platformhoz.

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 


(fotók:dehir.hu, haon.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: