Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hiánypótló előadás Nagyváradon

Cél: a felnövekvő generáció nemzeti öntudatra nevelése.

G. Nagy Ilián „Csaba királyfi” című rockoperáját is láthatják a nézők Nagyváradon. A püspökladányi származású szerző művét a magyar kultúra hete alkalmából rendezett programsorozat részeként adják elő a Szakszervezetek Művelődési Házában. Az előadással kapcsolatban a napokban tartottak sajtótájékoztatót, ahol Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke úgy fogalmazott: a székely nemzeti rockopera megtekintése által olyan kulturális hatás várható, melynek identitásmegőrző élménye örökre megmarad bennünk. Szabó József, Bihar megye megyemenedzsere pedig elmondta: mivel a magyar kormány 2020-at a Nemzeti Összefogás Évének nyilvánította, ennek jegyében indítják az új esztendőt. A mű szerzője, G. Nagy Ilián is jelen volt az eseményen, aki hangsúlyozta: a rockopera hiánypótló, hiszen Attila király fiáról még senki nem írt egész estés színpadi művet.

A nemzeti összefogás művét január 18-án kétszer is előadják: magyar idő szerint 14 és 18 órától, román idő szerint 15 és 19 órától. A darabban kolozsvári, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi opera- és rockénekesek lépnek fel, a debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: