Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nagyszabású kézilabda tornával ünnepelt Hajdúnánás

A városban átadták az új, 550 fő befogadására alkalmas sportcsarnokot.

Hajdúnánás nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, a sportra, kiemelt figyelmet fordítva a kézilabdára. A város NB1/B bajnokságban részt vevő női, valamint NB2-ben szereplő férfi csapattal büszkélkedhet, mindemellett pedig az utánpótlás nevelés is meghatározó. A település kinőtte a Somorjai László Városi Sportcsarnokot, hiszen az edzések mellett testnevelési órákat is tartottak itt, ezért volt indokolt egy új létesítmény építése. 


A helyi születésű olimpiai bajnok kötöttfogású birkozó, Hódos Imre nevét viselő sport-, és rendezvénycsarnok alapkövét 2018 nyarán tették le. Az épület kétoldalas lelátókkal, modern sportpadlóval, hat öltözővel, orvosi szobával, irodákkal, büfével, valamint fitneszteremmel rendelkezik, és nemcsak edzések, meccsek, hanem rendezvények helyszínéül is szolgál. 

A hivatalos átadót január 24-én tartották. Az ünnepség a Magyar Olimpiai Akadémia emlékülésével kezdődött a csarnok Hódos Imre Emléktermében, majd a résztvevők az épület előtt leleplezték Hódos Imre mellszobrát. A csarnokban Szólláth Tibor polgármester köszönetét fejezte ki a beruházásban résztvevőknek. Mint mondta: a lakók régi vágya vált ezzel valóra. 



Az eseményen Bardóczy Gábor, a 2022-es férfi kézilabda Európa bajnokság kormánybiztosa is beszédet mondott, aki örömét fejezte ki, hogy mind az államnak, mind az önkormányzatnak, mind pedig a kézilabda szövetségnek köszönhetően ez az 550 férőhelyes, nagyságrendileg 1 milliárd forintból megépült csarnok gazdagítja az itt élőket. Hozzátette: a jövőben is szeretnék támogatni a sportág fejlesztéseit Hajdúnánáson – tavasszal a strandon is elkezdődhet a kézilabda pályák építése. 


A szalagot Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, Szólláth Tibor polgármester, Bardóczy Gábor kormánybiztos, Oláh Sándor, a Hajdúnánási Sport Klub elnöke, valamint Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség akadémiai programvezetője vágta át.

A város egész hétvégén ünnepelt egy nagyszabású kézilabda torna keretében. 

Fotók: Girus Zsolt

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: