Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megalakult a Debrecen Régió Együttműködési Tanács

Debrecen és a vonzáskörzetébe tartozó települések, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat azt annak érdekében hozták létre, hogy növeljék a régió gazdasági versenyképességét.

A február 26-i ülésen Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a tanács létrehozásának gondolata egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg abból a célból, hogy a gazdaságot kedvezően befolyásoló folyamatok ne csak Debrecenben éreztessék hatásukat. Hozzátette: 2015 óta több mint 600 milliárd forint működő tőke érkezett a városba és 6000 új munkahelyet jelentettek be. Rengeteg feladat van és a versenyképesség növelése érdekben egy több területre kiterjedő együttműködési rendszer kialakítása szükséges. 


A partnerség a gazdaság, a kultúra, a turizmus és az oktatás területén nyújt együttműködési lehetőséget a környező önkormányzatok számára. A cél az ország fejlettebb régióihoz való felzárkózás, a gazdasági versenyképesség növelése, a lakosság és a szakképzett munkaerő elvándorlásának megállítása.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: