Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb iparterülettel bővül Berettyóújfalu

A már meglévő 26,5 hektáros Berettyóújfalui Ipari Park mellé 3,314 hektáron létrejön az Északi Iparterület.

Március 12-én volt az ünnepélyes alapkőletétel a BSZC Bessenyei György Szakgimnázium mögötti területen, ahol Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke úgy fogalmazott: a bihari térség kitört abból a válságzónából, ami 30-40 éve uralkodott rajta. A következő időszak építőköveihez lassan az alapok le lesznek rakva, az építőkövek is lassan meg lesznek számozva. Mindennek hatására megszűnni látszik az elvándorlás, és minden bizonnyal egy stabil állapot jön el a térség életében. 

Vitányi István országgyűlési képviselő pedig azt mondta: a bihari térség minden polgármestere büszke lehet arra a fejlődésre, ami az utóbbi időben a térséget jellemzte. Ezt mutatja az is, hogy a Magyar Falu Programban beadott pályázatokban már kevesebb igényeket jelölnek meg, vagyis már nagyon sok minden megvalósult. 

Muraközi István, a város polgármestere kiemelte, hogy a már meglévő ipari parkban jelenleg 28 vállalkozás tevékenykedik. Elmondta továbbá, hogy  Berettyóújfalu Város Önkormányzata csatlakozott a Debreceni Agglomerációs Fejlesztési Tanácshoz, mely annak érdekében jött létre, hogy Kelet-Magyarország Európa egyik legversenyképesebb régiója legyen.

A 600 millió forintos fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert forrást az önkormányzat. A beruházás hosszú távú célja a versenyképesség növelése. A korszerű és fejlett infrastruktúrájú iparterület létrejöttével egy modern vállalkozási környezet valósul meg a város és a térség tőkevonzó képességének növelése, valamint a helyi, térségi vállalkozások fejlődési lehetőségeinek biztosítása érdekében. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: