Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Összefogás az idősotthonok lakóiért

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány március 25-én nagyszabású adománygyűjtésbe kezdett; az ország állami fenntartású idősotthonainak a járvány által leginkább sújtotta lakóit, illetve az ott dolgozókat kívánta elérni.


Az alapítvány, dr. Csizmadia László elnök kezdeményezésére, a célcsoport vitamindús gyümölcsökkel (alma, narancs és citrom) történő ellátását tűzte ki célul, ezzel is segítve a járvány átvészelését és lehetséges elkerülését.

Az adománygyűjtésen, a nagylelkű társadalmi felajánlásoknak és a szellemi honvédők közösségének köszönhetően, 25 millió forint gyűlt össze, melynek szétosztása az ország 18 megyéjében, 86 intézményben 7687 ellátottat és 3644 dolgozót, összesen 11317 személyt érint.

Az adományoknak köszönhetően 62,3 tonna gyümölcs (15 tonna alma, 36,2 tonna narancs és 11 tonna citrom) került az érintett intézményekhez.
A megfelelő minőségű árut a CBA biztosította, akik beszerzési ár plusz ÁFA értéken adták át a termékeket.

Hajdú-Bihar megyébe az adományból április 6-án, hétfőn az alábbi mennyiségeket juttatták el:

  • alma: 286 kg
  • narancs: 685 kg
  • citrom: 210 kg

A megyére jutó adomány értéke: 468.322 Ft

Az alapítvány fontosnak tartja, hogy az idősek egészséges táplálkozását átadott receptúrával és technológiai könyvvel is segítse. Saját gondozásukban megjelent, korszerű ételeket tartalmazó szakácskönyv sorozatot juttattak el az idősotthonokhoz, mely a szezonális helyi alapanyagokra építve korszerű, valamennyi előírásnak megfelelő, vitamindús ételeket tartalmaz, ötletekkel, konkrét receptekkel segítve táplálkozásukat.

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni valamennyi jószándékú adományozó bőkezűségét, valamint az intézményvezetők logisztikai szervezését. Általuk az adományok még húsvét előtt el is jutnak a célszemélyeknek.


E-mail: info@civilosszefogas.hu
Web: www.civilosszefogas.hu

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: