Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Korszerű körülmények között indul újra az élet a nádudvari piacon

A helyi termelők fedett árusítóhelyeken és megújult környezetben kínálhatják portékáikat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert „Zöld város kialakítása Nádudvaron” című projekt keretében fedett árusítóhelyeket és padokat alakítottak ki, energetikai korszerűsítés (napelemek felszerelése) történt, valamint teljesen megújult a közeli társasházak közötti terület is. Ez utóbbinál sétányok, járdák, parkolók szépültek meg, növényeket telepítettek, valamint kerékpártárolókat is kialakítottak.  




Az ünnepélyes átadót május 7-én tartották szűk körben, ahol Maczik Erika, Nádudvar polgármestere részletesen bemutatta a projektet és köszönetét fejezte ki a munkában résztvevőknek.

Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is jelen volt, aki hangsúlyozta: ebben a nehéz helyzetben főként azoknak kell segíteni, akiknek a munkahelye veszélybe került. Ehhez kapcsolódóan megemlítette a munkahelysegítő pályázatokat is. 



Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke pedig a helyi gazdák jelenlétének fontosságát hangsúlyozta. Szerinte a járvány időszakának nagy tanulsága világszerte az, hogy rövidíteni kell az ellátási láncokat, így a megtermelt termék közvetlenül és azonnal a fogyasztóhoz kerülhet. A piac is pontosan ezt a célt szolgálja. 



A „Zöld város kialakítása Nádudvaron” című projekt összesen 250 millió forintból valósulhat meg.

Átfogó cél, hogy a településen a lakosság, az idelátogatók a vállalkozások számára vonzó, környezetileg fenntartható városi környezet, települési arculat jöjjön létre.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: