Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

2023-ra MotoGP-pálya lesz Hajdúnánáson

A 65 milliárd forintos beruházás projektindító tájékoztatóját június 20-án rendezték.

Az eseményen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úgy fogalmazott: a MotoGP-pálya a világfigyelem középpontjába helyezi Hajdúnánást. Bejelentette továbbá, hogy nyolc évre kötötték meg a szerződést a MotoGP tulajdonosával, a Dorna Sports-cal, és a cél nem csupán a versenyek megtartása, hanem az, hogy a családok is szívesen ellátogassanak ide. 

Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere köszönetet mondott a pálya megálmodóinak, Kósa Lajos országgyűlési képviselő pedig azt mondta: az északkelet-magyarországi program az egész ország számára olyan marketingértéket, turisztikai értéket jelent, ami messze behozza majd az árát. 

Talmácsi Gábor MotoGP világbajnok is jelen volt, aki kiemelte: nem csupán a versenyek miatt, hanem a közlekedésbiztonság, az utánpótlás és a versenymérnök-képzés szempontjából is fontos, hogy létrejöhet ez a pálya.

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke pedig hangsúlyozta: felkészült a Magyar Motorsport Szövetség szakmailag arra, hogy a világ csúcsa ideérkezzen Magyarországra.

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

(fotók: MTI, dehir.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: