Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

„A Nagyerdőbe nagy strand dukál”

Ezt mondta Debrecen polgármestere az elkészült Aquaticum Debrecen Strand megnyitóján, június 19-én.

Papp László hozzátette: a 9 és fél milliárd forintos beruházás 7,1 milliárdos kormányzati támogatásból valósult meg, két év alatt. Úgy fogalmazott: a mostani és a korábbi fejlesztésekkel Európa egyik legszebb városi parkerdeje lett a debreceni Nagyerdő.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter avató beszédében azt mondta: a helyi fejlesztéseket tekintve most először jó esély van arra, hogy Debrecen a határokon átnyúló régió gazdasági, oktatási és szórakoztató központja legyen, amelynek fontos része a nagyerdei strandfürdő, amely bárhol a világon, Nyugat-Európában is megállná a helyét.

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője pedig úgy fogalmazott: az új strand méltó párja az élmény- és gyógyfürdőnek, és a hozzá kapcsolódó korzóval élettel tölti meg a Nagyerdőt.

Az ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

A fürdő június 20-án nyitotta meg kapuit. A 8,5 hektáron elterülő strandon 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medence, 8 csúszda, 12 méter magasan napozóterasz és külön gyerekvilág várja a látogatókat. (fotó: debrecen.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: