Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Egy napon két beruházás alapkövét tették le Debrecenben

A Debreceni Egyetem Tudományos, Technológia és Innovációs Parkjában a Pilot oltóanyagüzem és egy innovációs központ is helyet kap.

A két, egymás mellett megvalósuló beruházás alapkövét június 9-én rakták le. Az ünnepségen elhangzott: a mintegy 4 milliárd forintból létrejövő, vakcinák gyártására is alkalmas oltóanyagüzem mérete és kettős funkciója miatt Európában is egyedülálló lesz. A létesítményben várhatóan 2023-ban kezdődhet el a munka. 

A háromszintes, csaknem 5500 négyzetméteres innovációs központban pedig elsősorban ún. inkubációs tevékenységet végeznek majd, de oktatási és gyakorlati bázisként is szolgálhat. A beruházás 3,9 milliárd forintból készül el, várhatóan 2021-re. 

Az eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Skultéti Éva, a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter klasztermenedzsere, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Papp László polgármester, Szilvássy Zoltán rektor, Bács Zoltán kancellár

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: