Fontos, hogy a helyi ízletes termékek nagyobb hangsúlyt kapjanak
Ezt Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke mondta Tépén, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány országjáró körútjának június 24-i állomásán.
A rendezvénysorozaton a korszerű közétkeztetésről, a helyi termelők termékeinek közétkeztetésbe történő beszállítási lehetőségeiről, valamint a civil szervezetek önfenntartó képességének javításáról értekeznek a szakemberek.
Tépén Balogh András polgármester elmondta, hogy a településen a közmunkaprogram keretében sertést és szarvasmarhát is tartanak, melyek feldolgozására vágópontot létesítettek, valamint az önkormányzat különféle zöldségeket is termeszt. A feldolgozott hústermékek és zöldségek a közétkeztetésben való hasznosításon túlmenően a helyi kisboltban is megtalálhatók.