Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jó hír a kerékpárral közlekedőknek

Jövőre újabb hajdú-bihari szakaszt vehetnek birtokba: a 33. sz. főúton elkészül a Nagyhegyes-Debrecen kerékpárút, de Hajdúböszörményben is lesznek fejlesztések.

A 33. sz. főúton a 6,79 km hosszú szakasz a körforgalom és Debrecen közigazgatási határa között épül ki. A körforgalomnál csatlakozik a Balmazújváros-Nagyhegyes közötti, már meglévő, illetve Debrecen közigazgatási határánál a megyeszékhely által tervezett kerékpárúthoz. 

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, 700 millió forintból. Nagyhegyes célja, hogy a fejlesztés a kerékpárosok számára biztonságos, kényelmes és közvetlen közlekedést biztosítson.

Hajdúböszörmény is sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Program közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos kiírásán. A 233 millió forintos támogatásból a városban új kerékpárutakat építenek, már meglévőket korszerűsítenek, valamint WiFi-t és töltőpontokat létesítenek paddal és napelemmel. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: