Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb külföldi befektető választotta Debrecent

A svájci Sensirion a Határ úti ipari parkban építi fel új gyárát, melynek ünnepélyes alapkőletételét június 30-án tartották.

A digitális mikroszenzorok és rendszerek gyártásával foglalkozó cég a tervek szerint 2022-ben már meg is kezdi a munkát, ötven új munkahelyet teremtve, később pedig további létszámbővítés várható. 2025-re a négyszeresére nőhet a dolgozók száma. A Sensirion magyarországi leányvállalatát Ábrahám László vezeti majd, aki tizennyolc évig állt a National Instruments debreceni gyárának élén.

A Kínában, Európában, Japánban, Dél- Koreában, Tajvanon és az Egyesült Államokban értékesítési irodákkal rendelkező nemzetközi hálózat az ügyfelek számára szabványos és egyedi érzékelőrendszer-megoldásokat kínál. A Sensirion érzékelőket általában az autóiparban, az egészségügyben, különböző ipari területeken és a lakossági fogyasztói piacon használják.

Az alapkőletételen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: