Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dinamikus gazdaság, sok befektető

Határozottan menetel a fejlődés útján Hajdú-Bihar megye határon túli testvérmegyéje.

Hargita és Bihar mellett Kolozs megye a romániai testvérmegyéje Hajdú-Biharnak. Erre méltán lehetünk büszkék. A térséget nagyrészt meseszép hegyvidék borítja, és az Erdélyi-középhegységen át kúszó patakok szemet gyönyörködtető látványa már önmagában elég a rajongáshoz. De a természet harmóniája mellett a térség fejlődése is nyugalmat biztosít az itt élő embereknek. Kolozs megye az egyik legdinamikusabb gazdasággal rendelkezik Erdélyben és Romániában, sok külföldi befektető választotta ezt a megyét, a megyeszékhely, Kolozsvár az egyik legfontosabb IT és pénzügyi központ. 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat is több alkalommal folytatott rendkívül előremutató tárgyalásokat Kolozs megyével.  

2015-ben részt vett a számos programmal tarkított Kolozsvári Magyar Napokon, ahol többek között a start up vállalkozások lehetőségeit, kihívásait ismertették, de egy szakkiállítás keretében a Kolozsvár környéki Natura 2000 területek természeti értékeit is felvonultatták. 

2016-ban Kolozs megyei küldöttség érkezett Hortobágyra. A delegációt a megyei önkormányzat fogadta, majd a felek egyórás egyeztetést folytattak mezőgazdasági partneri lehetőségekről, egyebek mellett pl. libatartás témában. 

2018-ban meghívást kapott a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Kolozs megyei Székre, ahol éves önkormányzati konferenciáját tartotta az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete. A tanácskozáson Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke a testvérmegyei kapcsolatok vidékfejlesztésben betöltött szerepéről beszélt, és kitért a közös problémamegoldási lehetőségekre. Az ülésen – a szakmai előadások mellett – a következő helyhatósági választásokra való felkészülés is helyet kapott.

2019-ben a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat látta vendégül Vákár Istvánt, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnökét, aki a megyei közgyűlés ünnepi alakuló ülésére érkezett. 

Vákár István hitvallása, hogy minden találkozó a közösségépítést, a tapasztalatcserét szolgálja, ebben a szellemben ápolja kapcsolatait. Intenzív kommunikációt folytat Hajdú-Bihar megyével is, és hiszi, az eredmény nem marad el. 

Sok sikert kívánunk neki a választásokon!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: