Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hiánypótló beruházást adtak át Bocskaikertben

A piac létrejöttével reális igényeken alapuló fejlesztés valósult meg.

Ezt mondta a július 29-i átadó ünnepségen Szőllős Sándor polgármester, majd reményét fejezte ki, hogy napokon belül minőségi termékeket kínáló árusok töltik meg a piacot. Hozzátette: a hely egyrészt közösségi térként funkcionál majd, másrészt lehetőség lesz a helyben készített, megtermelt áruk értékesítésére, karácsonyi vásár tartására is. 


Tasó László országgyűlési képviselő is részt vett az eseményen, aki beszédében úgy fogalmazott: a településnek ambíciózus polgármestere van, aki újabb és újabb fejlesztési igényeket fogalmaz meg. Véleménye szerint a közelmúltban sikerült a települések együttműködését összehangolni annak érdekében, hogy mindenhol valóban szükséges, indokolt fejlesztések valósuljanak meg. Hozzátette: a csapatmunka rendkívül fontos a források ésszerű felhasználásánál.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke pedig a bocskaikertiek elmúlt időszakben elért eredményeit méltatta, de hozzátette azt is: összességében elmondható, hogy a megyében valamennyi projekt jó helyre került, a polgármesterek felelős gazdái voltak a településeknek. Közölte továbbá, hogy a következő időszakra vonatkozóan Brüsszel több mint 1000 milliárd forint többlettámogatást ítélt oda hazánknak, melynek jelentős része a hátrányos helyzetű régiókban lesz felhasználva. Ide tartozik Hajdú-Bihar megye is.  A cél, hogy a TOP2, vagyis a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében is a források 65 %-a a négy legfejletlenebb régióba érkezzen.  


A 150 négyzetméteres fedett árusító térrel rendelkező piac a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mintegy 70 millió forintos támogatásból valósult meg. Az összesen csaknem 90 millió forintos beruházás egész évben korszerű értékesítési körülményeket biztosít a helyi termelőknek, hozzájárul a településhálózat fenntartható fejlődéséhez, Bocskaikert központjának megerősítéséhez és a település vonzáskörzetének növeléséhez. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: