Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Húsfeldolgozó üzemet avattak Hajdúnánáson

A 178 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból készült beruházás a szociális szövetkezet vágóhídjához kapcsolódik.

A július 27-i ünnepségen Hoffman Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára hangsúlyozta: a közfoglalkoztatás valódi értéket teremt Hajdúnánáson, a helyi sajátosságok életben tartása maradandó érték a jövő nemzedékei számára.

Tiba István országgyűlési képviselő is kitörési pontként emlegette a közfoglalkoztatási programot. 

Szólláth Tibor polgármester pedig elmondta, hogy a város sokat tesz az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás érdekében. Hozzátette: 2013-ban bevezették az első helyi márkát, a Nánási Portékát, azzal a céllal, hogy minél több helyi élelmiszer készüljön a közétkeztetés számára. Továbbá a szociális szövetkezet keretében savanyító-tartósító üzemet is létrehoztak, valamint a Kendereskertben állattenyésztés és növénytermesztés is folyik.

Az átadott vágóhídon hetente 50 sertést és kiskérődzőt vágnak le és dolgoznak fel, főként a helyi közétkeztetés számára.

A szociális szövetkezet 18 közfoglakoztatottnak ad munkát élelmiszerfeldolgozó üzletágában.

Az avatón a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök (bal szélen) képviselte. (fotók: MTI, FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: