Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Igenis ki lehet mozdítani a fiatalokat a számítógép mellől

Görkoripályát és kutyafuttatót adtak át Nádudvaron.

A július 23-i ünnepségen Maczik Erika polgármester elmondta, hogy a beruházás 2019 szeptemberében indult és idén márciusra már elkészült, de a koronavírus-járvány miatt csak most sikerült átadni. Azonban a fiatalok már egy hónapja birtokba vehették a pályát, mely azóta igazi közösségi térré alakult. 


Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is jelen volt az átadón, aki szerint 

ez a pálya a világon bárhol megállná a helyét és méltó helyet biztosít a sportnak. A kutyafuttató használata pedig kellemes időtöltés lehet kutyáknak és gazdáiknak egyaránt. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig a zöldfelületek és a természeti értékeink megőrzésének fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette továbbá: ez a tér jó példa arra, hogy igenis ki lehet mozdítani a fialatokat a számítógép mellől. A pálya ilyen szempontból is telitalálat. Méltányolta továbbá, hogy Nádudvar az itt élők igényeit felismerve valósítja meg beruházásait, ami a népességmegtartás miatt különösen fontos. 


A görkorcsolyapálya és a kutyafuttató a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg, a „Zöld város kialakítása Nádudvaron” című projekt részeként, melyre összesen 250 millió forintos támogatás érkezett. Ezen belül korszerűsítették egyebek mellett a piacot is; a beruházást szintén a közelmúltban adtak át. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: