Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Konyhaüzemet avattak Tégláson

Az újonnan felépített intézmény 50 fő számára teremt munkalehetőséget.

A július 14-én tartott átadó ünnepségen Mile Ferenc, az Itt és Most Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta: a szervezet 16 éve létezik, és a 2011-ben megalakult Baptista Tevékeny Szeretet Misszióval már 200 településen vannak jelen. Házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, nevelőszülői hálózat, nappali és bentlakásos intézmények révén eddig több mint 12 ezer embernek nyújtottak segítséget, napi szinten pedig mintegy 8 ezer emberrel vannak kapcsolatban. A szociális étkeztetést 2015-ben indították el, a saját konyha gondolata 2016-ban fogalmazódott meg, majd a nyertes pályázatoknak köszönhetően mára fel is épülhetett. Mile Ferenc hozzátette: a létesítmény összesen 50 fő számára teremt munkalehetőséget és napi 10 ezer fő kiszolgálására alkalmas.  


Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke beszédében méltatta a beruházást és hozzátette, hogy az elmúlt időszakban több mint 500 millió forint érkezett Téglásra a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mely által három kiemelt fejlesztés is megvalósulhatott. Hangsúlyozta, hogy a következő időszakban is nagymértékű összefogásra lesz szükség és a megyei önkormányzat is már gőzerővel dolgozik a következő uniós ciklusra vonatkozó terveken.

Szabó Csaba, Téglás polgármestere pedig elismerését fejezte ki a fejlesztés megvalósításában résztvevő dolgozóknak. Mint mondta: a közelmúltban ez a legnagyobb munkahelyteremtő beruházás a településen, de reményét fejezte ki, hogy több hasonló követi majd, hiszen Téglás két megyeszékhely között fekvő, korszerű infrastruktúrával rendelkező település. 


A több mint 500 millió forintból megvalósult beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatain nyert támogatásból, valamint hitelekből jött létre. 








hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: