Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Átadták a 471-es számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszát

Ezentúl Hajdúsámson és Nyíradony térségéből is biztonságosabbá és gyorsabbá válik Debrecen megközelítése autóval, kerékpárral és gyalogosan egyaránt.

A 2×2 sávos, 5,9 km hosszú útszakasz 7,4 milliárd forintból épült meg. A fejlesztés során 830 méter kerékpárút, valamint buszöblözetek és jelzőlámpás csomópontok is létesültek.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, aki hangsúlyozta: „Magyarországon folyamatosan fejlesztenünk kell annak érdekében, hogy minél több vállalat hozzon létre munkahelyeket.” Hozzátette továbbá, hogy 2010 óta mintegy félezer kilométernyi autópálya, illetve gyorsforgalmi út készült el hazákban, és hatezer kilométernél is több főbb utat korszerűsítettek. Idén 214 útfelújítási projekt 642 kilométer úrszakaszt érint, 2024-ig pedig ötezer milliárd forintot költenek közúti és vasúti fejlesztésekre.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: