Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bővült a piac Hosszúpályiban

450 négyzetméterrel nőtt a fedett rész, megfelelő körülményeket teremtve mind az árusok, mind a vásárlók részére.

Augusztus 19-én tartották az átadó ünnepséget, ahol Zara András polgármester elmondta: 

a vásárcsarnok a Vidékfejlesztési Program 50 millió forintos támogatása által valósult meg. Hozzátette: a fejlesztéssel a már meglévő piactér bővült, ami azért volt fontos, mert a környékbeli településekről is érkeznek ide árusok.

Dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője beszédében azt hangsúlyozta: egy település arculatát jelentősen befolyásolja a piac, hiszen nemcsak az árucsere, hanem az eszmecsere helye is, vagyis fontos közösségépítő szerepet tölt be. Szerinte a piac biztonságot is jelent a vevőknek, hiszen nem ismeretlen eredetű, több ezer kilométerről érkező terméket vásárolnak. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is részt vett az ünnepségen, aki közölte, hogy a 2014-2020-as fejlesztési időszakban 12 Vidékfejlesztési Operatív Program és 12 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által összesen 24 piac újult meg vagy létesült Hajdú-Bihar megyében. Úgy fogalmazott: „Ez azt mutatja, hogy nemcsak a piacra jutást, hanem a termelést is újra kell gondolnunk. Fontos, hogy a helyben megtermelt termékeket helyben dolgozzuk fel, hogy a rövid ellátási lánc érvényesüljön.” Mint mondta: komplexen kell szemlélni a világot és olyan beruházásokat létrehozni, amelyek a termelést, a feldolgozást és az értékesítést is magában foglalják.  

Az átadó után ünnepi testületi ülést is tartottak.


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: