Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fontos folyamat kezdetén vagyunk

Éppen ezért rendkívüli ülést tartott a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

Elkezdődött a 2021-2027-es költségvetési időszak európai uniós forrásai felhasználásához kapcsolódó területi szintű tervezés, az erről szóló tájékoztatót is elfogadta a testület. Pajna Zoltán, a közgyűlés elnöke elmondta, hogy várhatóan a 2014-2020-as időszakban szerepeltetett prioritások most is meg fognak jelenni, ezért ezeket lehet már most előkészíteni. A hajdú-bihari települések – néhány kivétellel – elküldték projektötleteiket, eddig több, mint ezer érkezett be a megyei önkormányzathoz. 


Döntöttek a képviselők a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága tagjairól is, Maczik Erika, Demeter Pál, Dr. Csiszár Imre személyében. 

A közgyűlés elfogadta a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, Hajdúszoboszló Város Önkormányzata, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. között kötendő Stratégiai Együttműködési Megállapodás tartalmát is. A cél a turizmus, mint a helyi gazdaság egyik meghatározó ágazata koncentráltabb megjelenítése, a térség versenyképességének és megtartó erejének növelése, az optimális munkaerőpiaci viszonyok kialakítása, az elvándorlás mérséklése, valamint a település jövőbeli fejlesztési elképzeléseinek kidolgozása és megvalósítása. 




hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: