Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Két éven belül elkészül a debreceni Latinovits Színház

A területet átadták a kivitelezőnek, így a Debrecen 2030 program részeként elkezdődhetnek a befejező munkálatok.

Erről augusztus 19-én tartottak helyszíni tájékoztatót, ahol Papp László polgármester elmondta: Az évekkel korábban félbemaradt debreceni Latinovits Színház beruházására a Románia-Magyarország határ menti együttműködési program keretében nyert forrást Debrecen és Nagyvárad. A projekt részeként két nagyváradi intézmény is megújul, a Latinovits Színház pedig nemcsak a színjátszásé lesz, hanem kulturális komplexumként is működik majd. Továbbá a határon átnyúló kulturális kapcsolatokat erősíti majd, a határon túli színházak debreceni megjelenését segíti elő, de mindemellett kulturális szervezeteknek, alkotóknak is helyet ad és képzőhelyként is működik majd. 


10 millió eurónyi támogatást nyertek el az infrastruktúra fejlesztésére az Interreg program keretében, valamint az állam további 2 milliárd forinttal támogatta a beruházást, melynek összköltsége 5,8 milliárd forint. 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat mint közreműködő szervezet nevében Tasi Sándor alelnök üdvözölte a beruházást. Mint mondta: fontos, hogy a román-magyar határon átnyúló uniós források felhasználásánál olyan projektek kerüljenek előtérbe, melyek erősítik a nemzeti egységet, a magyar nemzet megmaradását. 





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: