Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tudatosan fejleszti kerékpárút-hálózatát Püspökladány

A 2020. év elejére mintegy 12 kilométer bicikliút épült meg, augusztus 18-án pedig egy újabb, 820 méteres szakaszt adtak át.

Tóth Lajos polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a tervezéskor a közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontokkal együtt a lakossági igényeket is figyelembe vették. Az új bicikliút az északi kertvárosnak jelent biztonságos kapcsolatot a városközponttal és a vasútállomással. 


Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt, aki hangsúlyozta: a kerékpárút-építés egy mostanra alapvetővé vált igény elégít ki, egyre többen használják ezt a járművet, ezért itt az ideje, hogy a településeket is összekössék bicikliutakkal.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke pedig elmondta: tervezés alatt vannak a településeket összekötő kerékpárutak, köztük a Debrecent a Hortobágyon át a Tisza-tóval összekapcsoló bicikliút is. Hozzátette továbbá, hogy Püspökladány a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban több mint 2,3 milliárd forint támogatást kapott, a most átadott fejlesztés is ebből valósult meg. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: