Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb beruházást adtak át Tégláson

„A most elkészült kerékpárút a folyamatos fejlesztések egyik láncszeme.”

Így fogalmazott Szabó Csaba polgármester az augusztus 12-i átadó ünnepségen. Hozzátette: ezzel a megújult főtér, a templom előtti park, és több felújított közterület átadása után most újabb fontos állomáshoz érkezett Téglás. 


Tasó László országgyűlési képviselő is részt vett az eseményen. Mint mondta: Magyarországon rendszerbe illeszkedő beruházások vannak, amelyek az adott térség egészét szolgálják. A Téglás környéki településeken is sorra adják át a kerékpárutakat, melyek az egész térség levegőminőségének javulását eredményezhetik.

 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig a tervezés fontosságát emelte ki. Szerinte szemmel látható, hogy az itt élők szeretik ezt a várost, ami azt is jelzi, hogy Tégláson a helyi igények szerint történnek fejlesztések. Hozzátette: a megyei önkormányzatnál a TOP2 tervezésével telik a nyár, hiszen a 2021-2027-es ciklusban várhatóan az európai uniós források csaknem 20%-a a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban kerül felhasználásra. Így azok a fejlesztési elképzelések, melyek pl. a szén-dioxid kibocsátás csökkentésével, a munkahelyteremtéssel, a települések zöld és kék övezetének megteremtésével, vagy akár a kerékpárutakkal kapcsolatosak, mind valóra válhatnak. Ehhez azonban nélkülözhetetlen a települések összefogása, hiszen a fellendülés érdekében térségi fejlesztésben kell gondolkodni.

Az Iskola utca, a Kossuth utca és a 4. sz. főút mentén épített, mintegy 1,2 km hosszú kerékpárút a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, 143 millió forintból valósult meg. 





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: