Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ütésálló a magyar mezőgazdaság

Így fogalmazott Nagy István agrárminiszter a 29. Farmer Expo megnyitóján, Debrecenben.

Mint mondta: a koronavírus-járvány volt a magyar mezőgazdaság terheléspróbája, és az agrárium, a hazai élelmiszeripar kiállta a próbát.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részéről Pajna Zoltán elnök vett részt az eseményen, aki elmondta: az önkormányzat közreműködésével 24 termelői piacot építettek, illetve újítottak fel a megye településein az elmúlt években annak érdekében, hogy segítsék a gazdák piacra jutását.

A szakkiállítás augusztus 18-21. között – a járványügyi szabályok betartásával – várja az érdeklődőket a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán. A főszervező V-Trade Kiállítások Kft. minden lehetőséget biztosít a látogatók és a kiállítók számára a lehető legbiztonságosabb megjelenésre. Az Expón mintegy 100 kiállító mutatkozhat be, 6 ezer négyzetméter épített területen.

Az eseménynek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is rendszeres kiállítója, illetve társszervezője, és a szervezet – a MAGOSZ-szal karöltve – idén 10. alkalommal indította el a Magyarok Kenyere programot. A program sikerét mutatja, hogy idén több mint 300 segítőkész Hajdú-Bihar megyei gazdálkodó csaknem 80 tonna búzából készült lisztet adományoz a program keretében, melyet rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetek között osztanak szét.  Ehhez kapcsolódóan tarják meg a Megyei Kenyér Ünnepet is, amelyen a segítőkész adományozók által összegyűjtött búzából, az abból őrölt lisztből sütött jelképes megyei kenyeret helyezik a középpontba.

Az expo részletes programja itt érhető el.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: