Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

10 hektáros területen várja a befektetőket Hajdúnánás

Az ipari terület alapkövét szeptember 8-án helyezték el ünnepélyes keretek között.

Szólláth Tibor polgármester köszöntőjében mindenekelőtt gratulált az eseményt megtisztelő Palkovics Lászlónak az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosi kinevezéséhez. Elmondta továbbá, hogy az ipari park a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhat meg, 500 millió forintból. A város nyugati részén található régi vásártér területére kis- és középvállalkozásokat várnak, de további cél, hogy egy mintegy 100 hektáros ipari területet is létesítenek majd a nagyobb fejlesztések fogadására.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter most mint kormánybiztos osztotta meg gondolatait. Mint mondta: a négy fejlesztési zóna közül az északkelet-magyarországi zóna áll jelenleg legjobban. Ugyanis miután a kormány elfogadta a Creative Region koncepciót, annak első eleme – a MotoGP pálya nemrég történt bejelentése – éppen Hajdúnánást érintette. Az ipari park alapkövének letétele pedig egy következő elem.

Tiba István országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: fontos, hogy egy település ne csak a máshonnan betelepülő vállalkozásoknak biztosítson megfelelő helyet, hanem a helyi vállalkozóknak is. A MotoGP pálya elkészültével pedig még inkább szükség lesz olyan területekre, ahová a beruházni szándékozó cégek le tudnak telepedni. Éppen ezért üdvözlendő, hogy már egy következő, nagyobb ipari terület kialakítása is körvonalazódik.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke szerint pedig ma nem elegendő azt mondani, hogy munkahelyek és foglakoztatás kell, hanem korszerű eszközökkel teletűzdelt projektek kellenek. Hozzátette: ez a hajdúnánási legyen egy olyan mintaprojekt, ahol elő tudjuk venni a magyar tudományos életben már létező technológiai fejlesztéseket. Az operatív programok 2021-2027-es tervezési időszakában fontos, hogy olyan felhívások legyenek, melyek korszerű, kreatív műszaki tartalmakkal vannak megtöltve. 

Hajdúnánáson hűtőházat is átadtak kedden, melyet egy helyi vállalkozó építtetett a Vidékfejlesztési Program által elnyert 117 és fél millió forint támogatásból. A terménytárolóban 10 főt foglalkoztatnak majd. 

Az átadó ünnepségen Papp Zsolt György vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár méltatta a beruházást. Mint mondta: az ilyen jellegű beruházások a stabil hazai élelmiszerellátást biztosítják. Hozzátette továbbá, hogy a Vidékfejlesztési Program 162 darab hasonló létesítményre biztosított lehetőséget, ez összesen több mint 20 milliárd forint támogatást jelent. 




hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: