Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bemutatták a CIVAQUA programot Debrecenben

Legfőbb cél, hogy a Tócó a Keleti-főcsatornán érkező Tisza vízével élő vízfolyássá váljon.

A szeptember 11-én tartott tájékoztatón Papp László polgármester elmondta, hogy a június elején bejelentett és a kormány által jóváhagyott Debrecen 2030 programmal a városvezetés új környezetpolitikát hirdetett, amely fokozatosan a mindennapok részévé válik. Hangsúlyozta, a projekt újabb mérföldkőhöz érkezett augusztus 7-én, amikor a Magyar Közlönyben megjelent, hogy a kormány 15,75 milliárd forintot biztosít a Civaqua-program első üteméhez. A program megbízható, tartós és fenntartható vízutánpótlást jelenthet a jövőben. A Civaqua a természeti élővilágra gyakorolt pozitív hatásai mellett a gazdaságot és a turisztikát is élénkítheti, hiszen a belvízgyűjtő tavak vízutánpótlásával a Nagyerdőhöz hasonló, népszerű kirándulóhelyek létesülhetnek.

Az eseményen elhangzott továbbá, hogy a környezetpolitika számos fronton javítja a város élhetőségét; Debrecen részt vesz például a Zöld Busz Programban és folytatódik a 10 ezer fát Debrecenbe program is. A zöld programok végrehajtását a nemrég megalakult környezetvédelmi munkacsoport segíti. 

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

(fotó:civishir.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: