Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fontos útszakasz újult meg Hajdúböszörményben

A Nyugati Ipari Park fejlesztése keretében az Újvárosi út 35-ös számú főútig tartó szakaszát korszerűsítették.

Szeptember 8-án volt a beruházás ünnepélyes átadója, ahol Kiss Attila polgármester elmondta: az M35-ös autópálya melletti iparterület fejlesztése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, ezen belül az átadott útszakasz felújítása mintegy 245 millió forintba került. A projekt másik nagy része, a közműfejlesztés folyamatban van. 


Tiba István országgyűlési képviselő is részt vett az eseményen, aki úgy fogalmazott: Hajdúböszörmény a megye második legnagyobb városaként nagyon komoly vállalkozói háttérrel rendelkezik és nyitott arra, hogy további vállalkozások települjenek be arra a majdan megvalósuló ipari területre, melynek első lépéseként megtörtént ennek az útnak korszerűsítése. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke beszédében hangsúlyozta: fontos, hogy megteremtsük a beruházásások szempontjából szükséges infrastruktúrális fejlesztéseket. Ehhez stratégia is kell; a megyei önkormányzat az év elején fogadta el a megyei gazdaságfejlesztési stratégiát. Mint mondta: Hajdúböszörmény azon túl, hogy a megye második legnagyobb városa, munkaerő szempontjából is kedvező helyzetben van, de fontos, hogy a képzést is olyan szintre hozzuk, amely kiszolgálja a leendő befektetők igényeit.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is jelen volt az ünnepségen, aki elmondta, hogy az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna akkor jött létre, amikor a BMW Debrecen mellett döntött. A zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosként úgy fogalmazott: ez egy olyan lehetőség, mellyel nem csak Debrecen, hanem az egész régió tud élni, de olyan környezetet kell teremteni, amely ezeket a vállalkozásokat be tudja fogadni. Ez az átadó is jó példa erre. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: