Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Modern irodaházat avattak Debrecenben

A létesítmény a biotechnológiai üzem területén épült fel.

A szeptember 30-i átadó ünnepségen elhangzott: 2008-ban egy 25 milliárd forintos, 2017-ben pedig egy 15 milliárdos fejlesztést indított el a Richter a városban, majd egy többfunkciós épületegyüttes építésébe kezdett a cég Debrecenben. A 3500 négyzetméter alapterületű, többszintes épületkomplexumban a 68 új irodai munkaállomás mellett a legmodernebb telekommunikációs technológiával felszerelt tárgyalókat, üzemorvosi rendelőt, gépészeti- és elektromos rendszerekhez szükséges helyiségeket, valamint szervertermet is kialakítottak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen úgy fogalmazott: „A Richter nemcsak a legnagyobb magyar, hanem Európa egyik leginnovatívabb, legjelentősebb gyógyszeripari vállalata.” Hozzátette: a cég rekordot döntött, az 508 milliárd forinttal elérték az eddigi legjobb árbevételt. Szerinte a most átadott többfunkciós irodaházzal a márkanév tovább erősödik. Mint mondta: a vállalat 15 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást hajt végre, melyhez a kormány 5 milliárd forintos támogatást nyújtott, ezáltal pedig 125 új munkahely is létrejön Debrecenben.

Papp László, Debrecen polgármestere pedig úgy fogalmazott: „Debrecenben a koronavírus-válság idején sem megszűnő, hanem létrejövő új munkahelyekről, új beruházásokról tudunk beszámolni, és vélhetően a következő hónapok is ezt a folyamatot fogják erősíteni.”

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 


(fotók: dehir.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: