Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nagy bejelentés volt Debrecenben

A hajdú-bihari megyeszékhelyen is bemutatták a Mesterséges Intelligencia Stratégiát.

Szeptember 8-án, a Debreceni Egyetem Élettudományi Központjában tartották az eseményt, ahol Kósa Lajos országgyűlési képviselő elmondta: a magyar kormány két kiemelkedő városban hoz létre MI-központot: Debrecenben és Budapesten.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bemutatta a másfél éven át formálódó dokumentum legfontosabb részleteit. Elmondta: cselekvésorientált, megvalósítható stratégiát dolgoztak ki több mint ezer szakértő bevonásával. Úgy fogalmazott: ez nem a jövő, ez már a jelen. Hozzátette: a 2030-as évekre 900 ezer ember munkáját érinti majd az MI. Ez nem azt jelenti, hogy ennyi embernek lesz veszélyben a megélhetése, hanem azt, hogy át fognak alakulni a munkakörök. 

A rendezvényen elhangzott: az előrejelzések szerint a mesterséges intelligencia 2030-ra éves szinten 11-14 százalékot adhat hozzá a magyar GDP-hez.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Pajna Zoltán elnök volt jelen.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: