Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Régi vágya valósult meg a konyáriaknak

Elkészült a Derecske-Konyár összekötő út felújítása.

A szeptember 9-én tartott ünnepélyes átadón Vitányi István országgyűlési képviselő azt mondta: az itt élők tudják igazán értékelni ezt a fejlesztést, hiszen forgalmas, viszont nagyon rossz állapotú volt ez az út. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig úgy fogalmazott: autópálya, közlekedés, térségi kapcsolatok – ezek mentén kell felállítani egyfajta térségi szemléletet.  A fejlesztéseket közösen kell átgondolni, ez most, a 2021-2027-es tervezés kapcsán különösen fontos. 


Vig Szilárd, Konyár polgármestere az útfelújítás mellett felidézte a közelmúltban megvalósult fejlesztéseket (pl. szolgálati lakás létrehozása, a családsegítő épületének felújítása, az orvosi rendelő korszerűsítése) és mint mondta, bőven vannak még tervek. Ezek között egyebek mellett a bölcsődefejlesztést is említette. 


Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója részletezte a beruházás menetét és megköszönte a kivitelezésben résztvevők munkáját.

Az 5,7 kilométeres útszakasz korszerűsítése a Magyar Falu Program keretében valósult meg, 650 millió forintból.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: