Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb útszakasz újult meg Berettyóújfaluban

A 47-es főút mintegy 5 kilométer hosszan korszerűsített szakaszát szeptember 9-én adták át.

Az ünnepségen Vitányi István országgyűlési képviselő elmondta, hogy a felújítás két részletben valósult meg. Az első a 42-es körforgalomtól a Berettyó hídig terjedt, most pedig a 47-es főút berettyószentmártoni része újult meg.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke beszédében hangsúlyozta: a térség útfelújítási munkálatai egyenletesen haladnak. Berettyóújfalu életében a legnagyobb öröm a M35-M4-es autópálya átadása, ugyanis ezzel jelentős gépjárműforgalom terelődik el a városról, ugyanakkor az országos és nemzetközi úthálózatba is bekapcsolódik a település. Mint mondta: a most átadott 47-es útszakasz is hozzájárul ehhez és a biztonságosabb közlekedéshez. Hozzátette, hogy hamarosan elérhetővé válnak az új fejlesztési stratégiák, amelyek további beruházásokat tesznek lehetővé a térségben. 


Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere pedig úgy fogalmazott: ez az alkalom ékes példája annak, hogy egy önkormányzat, valamint a magyar állam és a megyei önkormányzat együttműködéséből csak jó dolgok születhetnek. 


Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – megyei igazgatója beszámolt a beruházás részleteiről, majd a résztvevők szalagátvágással tették hivatalossá az eseményt. 



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: