Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fontos, hogy tovább éljen!

Megnyílt az „Élő népművészet” – XVII. Országos Népművészeti Kiállítás észak-alföldi regionális kiállítása a megújult berettyóújfalui Zsinagógában.

Országos Népművészeti KiállításAz október 16-i megnyitó ünnepségen Kolozsvári István, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke mondott ünnepi beszédet. Úgy fogalmazott, szívet melengető és gyökeret, magot találó érzés itt állni. Szerinte az alkotásnak nincs kora, nincs ideje, és ez a kiállítás is bizonyítja, hogy általa tökéletesen meg lehet jeleníteni, Biharban miként és hogyan élünk.

Országos Népművészeti Kiállítás

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere pedig azt mondta, büszke arra, hogy a városban egy ilyen színvonalas és jelentős rendezvény megvalósulhat. Hozzátette, az alkotók és közösségek szerencsére tovább éltetik akár a népzene, akár a néptánc, vagy az alkotó népművészet területén ezeket a tárgyi örökségeket, ami elengedhetetlen. 

Országos Népművészeti Kiállítás

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Bihari Népművészeti Egyesület szervezésében jött létre. A tárlat december 20-ig látható, hétköznapokon 13 és 17 óra között, de a 06-54/400-146-os telefonszámon vagy a nepmuv93@gmail.com e-mail címen történő előzetes bejelentkezés alapján bármikor megtekinthető. 

Országos Népművészeti Kiállítás

Országos Népművészeti Kiállítás

Országos Népművészeti Kiállítás(fotók: berettyohir.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: