Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Korszerűbb lett az Ebes és Debrecen közti vasútvonal

A teljes átépítés befejeződött, a beruházást október 16-án adták át.

Ebes és Debrecen közti vasútvonalA fejlesztés célja a gyorsabb és biztonságosabb közlekedés, valamint a környezetvédelem. A 100-as vasútvonal korszerűsítése már évek óta zajlik; Szolnok és Püspökladány között már 2015-re megvalósult, majd a Püspökladány és Ebes közti szakasz következett, mostanra pedig már elérte Debrecent a felújítás.

A munka része volt a 4-es főút, a Földesre vezető út és a Határ út csomópontjában egy vasúti felüljáró, valamint egy ötágú körforgalom megépítése is.

Ebes és Debrecen közti vasútvonal

Bodó Sándor országgyűlési képviselő, államtitkár az átadó ünnepségen azt mondta, a kormány stratégiai célnak tekinti a közösségi közlekedés versenyképességének növelését. Hozzátette, hogy a következő uniós ciklusban az előzőnél több EU-s forrást, akár 2000 milliárd forintot lehet majd a közösségi közlekedési fejlesztésekre fordítani. 

Pósán László országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy a minőségi vasúti pálya fontos szempont a befektetők számára, így ez újabb helyzeti előnyt hozhat Debrecennek. 

Ebes és Debrecen közti vasútvonal

A teljes beruházás 15 milliárd 283 millió forintból, nagyrészt európai uniós finanszírozással valósult meg, a fennmaradó részt a magyar állam állta.

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

Ebes és Debrecen közti vasútvonal(fotók: dehir.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: