Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Különleges nap volt október 15-e Álmosd életében

Több átadó ünnepséget rendeztek és megemlékezést is tartottak.

megemlékezésAz ünnepségsorozat a Magyar Falu Program keretében felújított fogorvosi rendelőnél kezdődött, ahol Tóth Sándor polgármester elmondta, hogy a beruházásra 21 és fél millió forintot nyert az önkormányzat. Hozzátette, hogy az ehhez kapcsolódó eszközbeszerzés még folyamatban van, erre 3 millió forint áll rendelkezésre. 

megemlékezés

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke beszédében úgy fogalmazott: „Az Európai Unió szemével ezek a kisebb települések nem biztos, hogy látszanak, de a Magyar Kormány felismerte a vidéken élők alapszolgáltatásai biztosításának fontosságát.” Hozzátette, a cél, hogy 2030-ra az északkelet-magyarországi övezetet alkotó hat megyében olyan gazdaságfejlesztések legyenek, amelyek a következő évtizedekre megalapozzák a térség dinamikus fejlődését. 

megemlékezés

Tasó László országgyűlési képviselő pedig azt hangsúlyozta, hogy a Magyar Falu Program keretében rég várt fejlesztések valósultak meg. A gazdaságfejlesztés azon ágát hozták létre, mellyel a kistelepüléseket próbálják helyzetbe hozni. 

megemlékezés

megemlékezés

megemlékezés

Több, a Vidékfejlesztési Program keretében felújított bel- és külterületi utat is átadtak Álmosdon. Az ünnepségen Markocsány Tamásné alpolgármester elmondta, hogy az utóbbi időben a korszerűsített utakon kívül számos fejlesztés valósult meg a Magyar Falu Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében is. Egyebek mellett megújult az Egészségház, új óvoda és bölcsőde épült, és már tanyabusz is van a településen. 

megemlékezés

megemlékezés

Tasó László a szalagátvágás előtt hangsúlyozta, hogy az útfelújítások sora folytatódik. Példaként említette, hogy a Vámospércsről Bagamér felé vezető út hiányzó három km-es szakasza is hamarosan megépül, majd épül tovább, Álmosd felé is. 

megemlékezés

Az ünnepség a Bocskai Emlékműnél folytatódott, ahol múltidéző beszédekkel és koszorúzással is megemlékeztek a győztes Bocskai-csata 416.  évfordulójáról. 

megemlékezés

megemlékezés

megemlékezés

megemlékezés

Végül az általános iskola mellett kialakított rekortán pályát is felavatták. A többfunkciós sportpálya telepítésére 58 millió forintot nyert a település a BM-MLSZ pályaépítési program keretében. 

megemlékezés

megemlékezés

megemlékezés

megemlékezés

megemlékezés

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: